Saimaa Ranking kausi avattu!

28.5.2017

Saimaa Ranking- kilpailusarja avattiin lauantaina 27.5 Ristiinan Pursiseuran järjestämällä Astuvan Ukon Regatalla, Yövedellä. Kilpailun tukikohtana toimi pursiseuran mökki Iso-Korkiassa. Paikalle oli saapunut yhteensä 13 venekuntaa. Kotivesien lisäksi veneitä saapui myös Lappeenrannasta, Savonlinnasta ja kaukaisin Kuopiosta asti, josta jäät lähtivät hyvissä ajoin vain muutamaa viikkoa ennen ensimmäistä kilpailua.

 

Merkillepantavaa oli tänä vuonna se, että mukaan oli saatu hieno määrä junioreita, varsinkin Mikkelin pursiseurasta ja meripartiolippukunta Ekin Partiosta. Yksi vene oli miehitetty pelkästään partiolaisilla nuorilla, eikä kaikki edes mahtuneet lippukunnan omaan veneeseen, Katriinaan, vaan siirtyivät kilpailun ajaksi muihin veneisiin. Kilpailun jälkeen laiturilla nähtiinkin poikkeuksellisen monta hymyilevää nuorta. On hienoa, että aloittelevia ja innokkaita purjehtijoita otetaan mukaan kisaamaan ja päästetään kuunteluoppilaana toimimisen lisäksi myös tositoimiin. Pidetään kaikki yhdessä kiinni tästä hyvästä vireestä juniori, ja nuorisotoiminnassa! Saimaalle on kasvamassa kovaa vauhtia uusi ja innokas purjehtiva sukupolvi.

 

Tuuliennusteet lupailivat päivälle heikkoa tuulta ja sitä se todella oli. Vielä 10 minuuttia ennen lähtöä rata-alueella olevat veneet miettivät tuulen pyöriessä, lähdetäänkö kisaan myötätuulessa spinnulla, vai säädetäänkö purjeet luovitrimmiin. Rataa jouduttiinkin lopulta lyhentämään, kun tuuli oli pitkään lähes nollassa ja virisi uudelleen vasta lyhennyspäätöksen jo tultua. Kaikki saatiin kuitenkin maaliin ja tulokset selville.

 

Pieni Lys-luokka oli tällä kertaa suurin kuudella veneellä. Mukaan oli saatu myös vähemmän kilpailuissa käyviä veneitä, joista yksi tällä kertaa nappasikin myös voiton kotiin! Toivottavasti esimerkki innostaa myös muita, jotka miettivät, uskaltaako Ranking- kisaan lähteä.

 

Ranking- sarja jatkuu heinäkuun alussa Savon Regatalla, jonka ensimmäinen osakilpailu järjestetään Kuopiossa 1.7. Sitä ennen, 17-18.6, järjestetään Imatralla H-veneiden luokkamestaruuskilpailu.

Tulokset