Saimaan alueen junnupurjehdushankkeen aluetapaaminen Kuopiossa 7.4.2018 Kallavesj18 messuilla

8.2.2018

Seurojen jäseniksi on haasteellista saada nuoria aikuisia ja junioreita. Tähän on Kuopion Pursiseuran juniori- ja kevytvenetoimikunnassa tunnistettu useampiakin tekijöitä, mutta tällä hetkellä yksi haasteellisimmista on optimistijollista seuraavaan veneluokkaan vaihtavien nuorien kiinnittyminen harrastukseen. Tätä vaikeuttaa se, että optimistijolla on niin hallitseva veneluokka alle 15-vuotiaille, kevyille purjehtijoille. Tämän jälkeen alkaa kuitenkin haasteet, kun veneluokkia on vaikka kuinka monta ja omassa seurassa ei välttämättä pääse tutustumaan kuin yhteen jatkoveneluokkaan ja vaikka jossain saisikin kokeilla jotain muuta, ei ainakaan löydy treenikaveria tai valmentajaa läheltä.

 

Tämän haasteen vuoksi KuoPS on käynnistänyt projektin: Purjehdusta kaiken ikää. Projekti on kaksivuotinen ja sen tavoitteena on :

1. Tutustuttaa Saimaan alueen nuoret keskenään ja näin madaltaa kynnystä jatkaa veneiluä.

2. Antaa alueen nuorille mahdollisuus lajikokeiluihin mahdollisimman monessa veneluokassa optin jälkeen.

3. Kouluttaa alueelle uusia valmentajaresursseja uusissa veneluokissa osin yhteiskäyttöön ja osin seurojen omaan käyttöön.

4. Jatkaa tätä pysyvänä toimintana 2-vuotisen projektin jälkeen niin, että Saimaan alueellakin voidaan halutessa valita veneluokka oman kiinnostuksen mukaan ja saada valmennusta valitsemassaan veneluokassa lähialueilla.

Jos koet, että Teidän seurassa tai kotikaupungissanne olisi lapsia, nuoria tai nuoria aikuisia, jotka voisivat hyötyä siitä, että Teidän pursiseura osallistuisi tähän hankkeeseen, tule Kuopioon Kallavesj18 messujen yhteydessä olevaan ALUETAPAAMISEEN PE 7.4.2018 KLO 14.00 KuoPS:N JUNNUOSASTOLLE, josta siirtyminen kokoustilaan.

Lisätietoja: Anna Mättö, KuoPS junioritoimikunta, p. 050 547 5204, anna.matto@gmail.com