LYS poistuu tasoitusjärjestelmänä

26.2.2020

Kesä 2020 lähestyy kovaa vauhtia ja sen suunnittelu on alkanut. Saimaan purjehduskilpailusarja Saimaa-Ranking saa vuodelle 2020 uudet säännöt. Kilpailuja kaudella kahdeksan, kolmessa eri sarjassa (Racing I, Racing II ja Club).

Racing I ja Racing II luokat ovat tarkoitettu kilpailuhenkisille miehistöille, kun taas Club luokka on lanseerattu veneille, joissa on esimerkiksi pienempi miehistö tai retkikäyttöön tarkoitettuja purjeita. Club -luokassa on nyt kilpailu yhden kesän ajan ja kokemukset ovat olleet positiivisia. Vaikka luokassa on tarkoitus ottaa hieman rennommin, niin osa miehistöistä ajaa tosissaan muita vastaan, aina kaluston ja miehistön niin salliessa. Tarkoituksena on siis tarjota hiukan suuremmalle joukolle veneitä mukava ja nautittava purjehdustapahtuma.

Suomen Purjehduksen ja Veneilyn kölivenekilpapurjehdusryhmä on päättänyt vaihtaa FIN-LYS tasoitussäännön FinRating tasoitussääntöön. Jatkossakin tulokset tullaan laskemaan aikaa ajalle menetelmällä. Kuitenkin vanhat FIN-LYS luvut muutetaan FinRating luvuiksi, joka perustuu ORC sääntöön. FinLYS taulukko korvataan  FinRating-luvuilla ja vanhat LYS mittakirjat käännetään FinRating mittakirjoiksi. Tavalliselle viikkokisoissa tai parissa isommassa tapahtumassa vuosittain kisaavalle purjehtijalle muutos on lähinnä kosmeettinen. Tuttu FinLYS-luku saa vain hieman eri muodon. Tasoitukset vanhoihin tuttuihin kilpakumppaneihin pysyvät käytännössä samoina. Jokainen Saimaan purjehtija voi siis jatkossakin ilmestyä aamulla kisapaikalle ja ilmoittautua kisaan.

 

FinRating sääntö tai taulukko ei ole vielä helmikuussa valmiina, mutta säännöt on luvattu julkaistavaksi 1.4.2020. Tämä vaikuttaa myös Saimaa Ranking sääntöjen julkistukseen, koska haluamme katsoa FinRating säännön sisällön ennen Saimaa Ranking sääntöjen julkistusta. Lisää tietoa FinRatingistä http://avomeripurjehtijat.org/

 

Lisäinfoa Saimaan Rankingiin tai uuteen FinRating tasoitussääntöön liittyen kysellä Tommi Isotalolta, 0407789857 tai tommi.isotalo@flowrox.com