Kilpailutoiminta

Saimaan alueen kilpailusarja, Saimaaranking, koostuu yhdeksästä osakilpailusta. Kisasarjaa on Saimaalla purjehdittu vuodesta 1994 lähtien.

Osakilpailut ovat pääosin matkakisoja, mutta myös ratakilpailuja. Saimaaranking kokoaa yhteen alueen kisaveneet ja kilpailullisesta purjehduksesta kiinnostuneet.

Kausi alkaa perinteisellä RiPS:n AUR-kisalla oikukkaalla Yövedellä. Seuraavana vuorossa on DH-kisa eteläisellä Saimaalla. Juhannuksen jälkeen kisataan tiiviisti Savon Regattassa, johin kuuluvat Kuopion, Rantasalmen ja Savonlinnan osakilpailut. Savonlinnan Oopperaregattaa pidetään Saimaan "piirinkunnallisina": se kokoaa veneet yhteen Saimaan eri kolkista. 

Saimaa Geopark Regatta kilpaillaan elokuussa Joutsenon vesillä. Kausi päättyy elokuun lopulla Ristisaaren malja -karonkkakisaan Lietvedellä.

Sarjaa varten on laadittu Saimaaranking-säännöt, joita tarkastetaan vuosittain. Ne noudattavat SPV:n avomeripurjehduksen luokkaliittona toimivan Avomeripurjehtijat ry:n linjauksia ja ohjeita. (Vuoden 2024 säännöt on lisätty sivulle.)

Näiden virallisen Saimaaranking-kisasarjan lisäksi Saimaalla on monia muitakin kilpailuja: seurojen omat viikkokisat (kauden alku- ja loppupuolella) ja muut tapahtumat.

Kilpailuissa on mukava yhteisöllinen tunnelma - aina siihen saakka kun "vitosen paukku" ammutaan. Kilpapurjehdus antaa oppeja myös matkapurjehdukseen. Tule mukaan omalla veneelläsi tai hankkiudu gastiksi kaverin veneeseen. Kilpailut opettava aina uusia asioista!

Kisajärjestäjät!

Linkki kisojen ja muiden tapahtumien ilmoittamisesta on tässä.
Tietojen jättämiseksi tarvitset perustietojen (ajankohta, vastuuhenkilö jne.) lisäksi karttatiedoston purjehdusalueesta.

 

Kilpailukutsut

Ranking-toimikunta

Kilpailutulokset

Kuvagalleria


Saimaaranking  Kilpailukalenteri 2024

(Alustava, Pienet muutokset ovat mahdollisia)

La 25.5.2024 - Astuvan Ukon Regatta (RiPS)

La 15.6.2024 Kyläniemi Runt DH (RiPS ja LrPS) kaksinpurjehduskilpailu

La 29.6.2024 - Viinijuhlapurjehdus (KuoPS)

Su 30.6.2024 - Kallavesj' Regatta (KuoPS)

Ke 3.7.2024 - Linnasaaripurjehdus (VPS) 

La 6.7.2024 - Oopperaregatta (SlPS) 

10-11.8.2024 - Saimaa Geopark Regatta
- la 10.8. Joutsenpurjehdus (JV), matkakisa
- su 11.8. - Saimaa Regatta (LrPS), ratakisa

La 24.8.2024 - Ristisaaren Malja (MPS)


Muita Saimaan alueen kilpailuja 2024

3.8.2024 - Botnia 6 luokka 50v Saimaalla tapahtuma, Wilmanranta (LrPS)

6.-7.9.2024 - Yövesi-matkapurjehdus, Ristisaari-Korkia, (RiPS ja MPS)

xx. 9. 2024 . Purjehdustapahtuma Korkia Runt (RiPS)