Kilpailutoiminta

Saimaan alueen kilpailusarja, Saimaaranking, koostuu kahdeksasta osakilpailusta. Saimaaranking-nimistä kisasarjaa on Saimaalla purjehdittu vuodesta 1994 lähtien.

Osakilpailut pääasiassa ovat matkakisoja, mutta myös ratakilpailuja on ohjelmassa. Saimaaranking kokoaa yhteen alueen kisaveneet ja kilpailullisesta purjehduksesta kiinnostuneet.

Kausi alkaa perinteisesti RiPS:n organisoimalla AUR-kisalla oikukkaalla Yövedellä. Seuraavana vuorossa on DH-kisa eteläisellä Saimaalla. Juhannuksen jälkeen kisataan tiiviimmässä tahdissa ns. Savon Regatta, johin kuuluvat Kuopion, Rantasalmen ja Savonlinnan osakilpailut. Savonlinnan Oopperaregattaa pidetään Saimaan alueen eräänlaisena piirinkunnallisena kilpailuna: se kokoaa vuosittain kisaveneet Saimaan eri kolkasta yhteen. 

Saimaa Geopark Regatta kilpaillaan elokuun alussa ja kausi päättyy perinteiseen karonkkakilpaluun Ristisaaren maljasta elokuun lopulla.

Saimaaranking-sarjaa varten on laadittu Saimaaranking-säännöt, joita tarkastetaan vuosittain. Ne noudattavat SPV:n avomeripurjehduksen luokkaliittona toimivan Avomeripurjehtijat ry:n linjauksia ja ohjeita. (Vuoden 2023 säännöt lisätään sivulle pian.)

Näiden virallisen Saimaaranking-kisasarjan lisäksi Saimaalla on monia muitakin kilpailuja: seurojen omat viikkokisat (kauden alku- ja loppupuolella) sekä hyvin suosituksi muodostunut Double Handed-, kahden hengen miehistöllä kilpailtava Kyläniemi Runt kuuluvat myös monien kisamiehistöjen ohjelmaan. Kyläniemi Runt on RiPS:n ja LrPS:n yhteinen kisatapahtuma, jonka tukikohtana on Sarviniemi. 

Kilpailuissa on mukava yhteisöllinen tunnelma - aina siihen saakka kun veneet siirtyvät rata-alueelle. Kilpapurjehdus antaa hyviä oppeja myös rauhallisempaan matkapurjehdukseen. Tule mukaan omalla veneelläsi tai hankkiudu gastiksi kaverin veneeseen. Kilpailut opettava aina uusia asioista!

Kilpailukutsut

Ranking-toimikunta

Kilpailutulokset

Kuvagalleria

Saimaaranking: kilpailukalenteri 2023

La 27.5.2023 - Astuvan Ukon Regatta (RiPS) > Info ja ilmoittautuminen

La 17.6.2023 Kyläniemi Runt DH (RiPS ja LrPS) > Info ja ilmoittautuminen

La 1.7.2023 - Viinijuhlapurjehdus (KuoPS)

Su 2.7.2023 - Kallavesj' Regatta (KuoPS)

Ke 5.7.2023 - Linnasaaripurjehdus (VPS)

La 8.7.2023 - Oopperaregatta (SlPS)

5-6.8.2023 - Saimaa Geopark Regatta
- la 5.8. Joutsenpurjehdus (JV), matkakisa
- su 6.8. - Saimaa Regatta (LrPS), ratakisa

La 25.8.2023 - Ristisaaren Malja (MPS)

Muita Saimaan alueen kilpailuja 2023


Yövesi-matkapurjehdus, Ristisaari-Korkia, RiPS ja MPS,
Wilmanrannan Valssi (LrPS)
Purjehdustapahtuma Korkia Runt (RiPS),