Kilpailutoiminta

Saimaan alueen kilpailusarja, Saimaaranking, koostuu kahdeksasta osakilpailusta. Saimaaranking-nimistä kisasarjaa on Saimaalla purjehdittu vuodesta 1994 lähtien.

Osakilpailut pääasiassa ovat matkakisoja, mutta myös ratakilpailuja on ohjelmassa. Saimaaranking kokoaa yhteen alueen kisaveneet ja kilpailullisesta purjehduksesta kiinnostuneet.

Kausi alkaa perinteisesti RiPS:n organisoimalla AUR-kisalla oikukkaalla Yövedellä. Seuraavana vuorossa on DH-kisa eteläisellä Saimaalla. Juhannuksen jälkeen kisataan tiiviimmässä tahdissa ns. Savon Regatta, johin kuuluvat Kuopion, Rantasalmen ja Savonlinnan osakilpailut. Savonlinnan Oopperaregattaa pidetään Saimaan alueen eräänlaisena piirinkunnallisena kilpailuna: se kokoaa vuosittain kisaveneet Saimaan eri kolkasta yhteen. 

Saimaa Geopark Regatta kilpaillaan elokuun alussa ja kausi päättyy perinteiseen karonkkakilpaluun Ristisaaren maljasta elokuun lopulla.

Saimaaranking-sarjaa varten on laadittu Saimaaranking-säännöt, joita tarkastetaan vuosittain. Ne noudattavat SPV:n avomeripurjehduksen luokkaliittona toimivan Avomeripurjehtijat ry:n linjauksia ja ohjeita. (Vuoden 2023 säännöt lisätään sivulle pian.)

Näiden virallisen Saimaaranking-kisasarjan lisäksi Saimaalla on monia muitakin kilpailuja: seurojen omat viikkokisat (kauden alku- ja loppupuolella) sekä hyvin suosituksi muodostunut Double Handed-, kahden hengen miehistöllä kilpailtava Kyläniemi Runt kuuluvat myös monien kisamiehistöjen ohjelmaan. Kyläniemi Runt on RiPS:n ja LrPS:n yhteinen kisatapahtuma, jonka tukikohtana on Sarviniemi. 

Kilpailuissa on mukava yhteisöllinen tunnelma - aina siihen saakka kun veneet siirtyvät rata-alueelle. Kilpapurjehdus antaa hyviä oppeja myös rauhallisempaan matkapurjehdukseen. Tule mukaan omalla veneelläsi tai hankkiudu gastiksi kaverin veneeseen. Kilpailut opettava aina uusia asioista!

Kilpailukutsut

Ranking-toimikunta

Kilpailutulokset

Kuvagalleria

Saimaaranking: kilpailukalenteri 2022

La 28.5.2022 - Astuvan Ukon Regatta (RiPS) Ilmoittautuminen ja kisainfo, Kilpailukutsu

La 2.7.2022 - Viinijuhlapurjehdus (KuoPS) Kilpailukutsu

Su 3.7.2022 - Kallavesj' Regatta (KuoPS) Kilpailukutsu

Ke 6.7.2022 - Linnasaaripurjehdus (VPS) Ilmoittautuminen ja kisainfo

La 9.7.2022 - Oopperaregatta (SlPS) Ilmoittautuminen ja kisainfo, Kilpailukutsu

6.-7.8.2022 - Saimaa Geopark Regatta
- la 6.8. Joutsenpurjehdus (JV), matkakisa Ilmoittautuminen ja kisainfo
- su 7.8. - Saimaa Regatta (LrPS), ratakisa Ilmoittautuminen ja kisainfo

La 20.8.2022 - Ristisaaren Malja (MPS) Ilmoittautuminen ja infosivu Kilpailukutsu

Muita Saimaan alueen kilpailuja 2022

La 18.6. Kyläniemi Runt DH (RiPS ja LrPS) Ilmoittautuminen ja infosivu, Kilpailukutsu
La 3.9. Yövesi-matkapurjehdus, Ristisaari-Korkia, RiPS ja MPS, Kilpailukutsu 
La 24.9. Wilmanrannan Valssi (LrPS) [kisakutsu ja kerroinlaskennat tähän]
La 24.9. Purjehdustapahtuma Korkia Runt (RiPS), Kilpailukutsu