Kilpailutoiminta

Keskustelupalsta/gastipörssi

Säännöt

Asiallista keskustelua Saimaan alueen kilpailutoimintaan liittyen. Kirjoitathan aina omalla nimelläsi. Tänne voi myös laittaa ostetaan/myydään -ilmoituksia.


Saimaan alueella järjestetään kymmeniä purjehduskilpailuja joka kesä. Kisojen terävimmän kärjen muodostavat kahdeksan Saimaa ranking -osakilpailua. Niissä voi mitata taitojaan Racing-luokassa tai Club-luokassa. Molemmissa luokissa käytetään FINLYS-tasoitusjärjestelmää ja noudatetaan kansainvälisiä kilpapurjehdussääntöjä sekä Saimaa ranking -sääntöjä. Club-luokka on suunnattu matkaveneille ja vähemmän kilpailleille venekunnille. Kokonaiskilpailuun lasketaan neljän parhaan kisan tulokset.

Heinäkuun alussa purjehditaan viikon sisällä neljä ranking-kilpailua Kuopiosta Savonlinnaan. Nämä muodostavat Savon regatan. Regattaan kannattaa tulla kauempaakin nauttimaan tiukasta kisailusta yhdistettynä rentoon yhdessäoloon.

Eteläisen Saimaan ranking-kilpailut (Astuva ukko, Imatran Impi, Joutsenpurjehdus, Saimaaregatta ja Ristisaaren malja) muodostavat puolestaan Saimaa Geopark -regatan. Säännöt ovat samat kuin Savon regatassa. Kolme parasta osakilpailua lasketaan yhteistuloksiin.

Saimaa ranking -osakilpailut 2019:

15.6. Astuvan ukon regatta, Ristiina (Saimaa Geopark regatta) kilpailukutsu

29.6.. Viinijuhlapurjehdus, Kuopio (Savon regatta) kilpailukutsu

30.6. Kallavesj' regatta, Kuopio (Savon regatta) Kilpailukutsu

4.7. Linnasaaripurjehdus, Rantasalmi (Savon regatta) Kilpailukutsu

6.7. Oopperaregatta, Savonlinna (Savon regatta) Kilpailukutsu

20 - 21.7. Geopark Saimaa -viikonloppu:

    Joutsenpurjehdus  Kilpailukutsu

    Saimaaregatta  Kilpailukutsu

24.8. Ristisaaren malja, Puumala Kilpailukutsu

PDF-tiedostoRaceqs ohjeet.pdf (282 kB)
Monessa kilpailussa on käytössä RaceQS -liveseuranta. Tässä ohjeet Imatran Immen purjehdukseen. Samoja ohjeita voi soveltaa muihinkin RaceQS:aa käyttäviin kilpailuihin.
Raceqs

Kilpailujen seuraaminen jälkeenpäin:

http://raceqs.com/regattas/NRO

Kirjoita osoitekenttään NRO:n paikalle kilpailun numero:

Astuva 57529

Viinijuhla 58806

Linnansaari 58855

Ooppera 58953

Impi 58787

Tälle sivulle tuodaan kilpailukutsut ja -tulokset. Ne voi itse laittaa tänne käyttämällä seuran tunnuksia tai sähköpostilla osoitteeseen saimaanpursiseurat@gmail.com