Matkaveneily

Saimaa tarjoaa matkaveneilijöille satoja maileja hyvin merkittyjä väyliä turvalliseen venematkailuun eri kaupunkien ja alueiden välillä. Lisäksi varsinaisten reittien ulkopuolilta löytyy lukematon määrä kulkukelpoisia reittejä, joilla hitaasti edeten luonnon ehdoilla on mahdollisuus päästä kokemaan se todellinen Saimaan kauneus, joita kuvia voi nähdä matkailu ja luontoesitteissä.

Oletko esimerkiksi käynyt joskus Kolin kansallispuistossa ja katsellut Pielisellä avautuvia saaria ja miettinyt miltä Kolin jylhät vaarat näyttävät noilta saarilta ilta-auringossa? Tai oleko kuullut Puruveden muikusta ja Puruveden kirkkaista vesistä hiekkarantoineen ja mietit missä muikku asustaa? Pihlajavesi Savonlinnan ympäristössä on taas saimaannorpan kotialuetta, jossa silloin tällöin törmääkin tähän Saimaan alkuperäiseen asukkiin. Etelä-Saimaan suuret selät ja monipuoliset retkisatamapalvelut sekä upeat hiekkarannat ovat kuin tehty matkaveneilijöille ja erityisesti rannoilla viihtyvät perheen nuorimmat.

Saimaalla toimii parikymmentä pursiseuraa koko alueen kattavasti ja monet muualla asuvat ovatkin jättäneet sydämensä lisäksi myös veneensä Saimaalle, jonne palaavat vuodesta toiseen.

 

Retkisatamayhteistyö     Tukikohtayhteistyö